Verkkotunnus eli domain

Kuinka hankkia oma verkkotunnus eli domain

Verkkotunnus

Verkkotunnus eli domain on osoite internetissä tai muussa tietokoneverkossa minkä avulla voidaan laite tai tietokone löytää helposti nimellä.

Domain rakentuu eri tasoista. Ylin taso on esimerkiksi .fi .net ja .com pääte ja toinen taso taas kertoo varsinaisen nimen. Näistä osista muodostuu todellinen verkkotunnus kuten esimerkiksi bloggaaja.net muodostuu, joka on tämän sivuston verkkotunnus. Tällaista verkkotunnusta kutsutaan pääverkkotunnukseksi.

Tunnuksen edessä voidaan myös käyttää etuliitettä esimerkiksi www. Osoite joka sisältää etuliitteen kutsutaan aliverkkotunnukseksi, joka on muotoa kuten www.bloggaaja.net osoite on.

Aliverkkotunnuksen etuliite voi olla ihan mikä tahansa sana tai lyhenne.

Mistä voin hankkia verkkotunnuksen?

Tunnuksia välittävät ja myyvät verkkotunnusvälittäjät. Välittäjiä on useita ja tunnukset ovat hieman eri hintaisia välittäjästä riippuen. Suomalaiset eli .fi verkkotunnukset joita myyvät ainoastaan Ficoran hyväksymät verkkotunnusvälittäjät. Voit etsiä sopivan verkkotunnusvälittäjän Viestintäviraston sivuilta.

Muita verkkotunnuksia välittävät monet verkkotunnusvälittäjät ympäri maailmaa.

Yksi hyvä verkkotunnusvälittäjä on Namecheap, josta tämänkin sivun verkkotunnus on hankittu edulliseen hintaan. Heillä on hyvä ja ystävällinen asiakaspalvelu sekä helppokäyttöinen hallintakonsoli. Tutustu Namecheap sivustoon, jos olet ajatellut hankkia itsellesi oman verkkotunnuksen.

Pelkät verkkotunnukset maksavat noin 3 – 15€ vuosi, jotka eivät sisälly mihinkään webhotelli palveluun. Hieman erikoisemmat verkkotunnukset voivat olla paljon kalliimpia.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *